Air Fryer κοτόπουλο με φλούδες από κολοκυθάκια

 

Υλικά

2 μεγάλα κολοκυθάκια

Σπρέι ελαιόλαδου

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

210γρ τριμμένο στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, από κοτόπουλο ψητό ή μαγειρεμένο σε αργή κουζίνα

23γρ  τυρί κρέμα

1/4 φλιτζάνι καυτερή σάλτσα

4 κουταλάκια του γλυκού γκοργκοντζόλα

1/4 φλιτζάνι σάλτσα ανοιχτό μπλε τυρί

2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

 

Εκτέλεση

Συνδυάστε το τυρί κρέμα και τη ζεστή σάλτσα μαζί σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε το κοτόπουλο.

Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος. μετά κόψε στη μέση για να σου δώσει 8 κομμάτια. Αφαιρέστε το εσωτερικό σε κάθε κομμάτι, αφήνοντας ένα κέλυφος σε όλες τις πλευρές (φυλάξτε τον πολτό για άλλη χρήση)

Τοποθετήστε τις φλούδες από κολοκυθάκια σε ένα ξυλο κοπής και ψεκάστε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο, αλατοπιπερωστε, στη συνέχεια προσθέστε σκόνη σκόρδου και πάπρικα.

Μαγειρέψτε στους 180C για 8 λεπτά, μέχρι να γίνει τρυφερό-τραγανό. Τοποθετούμε 3-4 κουταλιές της σούπας κοτόπουλο μέσα σε κάθε φλούδα και ρίχνουμε 1/2 κουταλάκι του γλυκού τυρί. Μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 2 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως το καθένα με 1/2 κουταλιά της σούπας ντρέσινγκ μπλε τυριού με κρεμμύδι για γαρνίρισμα. Σερβίρετε ζεστό.

Καλή όρεξη!!