Φθινοπωνιρο Bowl
Υλικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, ψιλοκομμένες σε κύβους
- 1 μπρόκολο, ψιλοκομμένο σε κομμάτια
- 1 φλ ρεβίθια βρασμένα
- 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
- 3 κουταλιές της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλ φακές βρασμένες
- Σαλάτα επιλογής (λάχανο, μαρουλι, ντοματίνια)
Για τη σως ταχινού
4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
Χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °
Τοποθετήστε την ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα σε ένα ταψί, μαζι με 1κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, ψήνετε στο φούρνο για 45-55 λεπτά, ή έως ότου τα κομμάτια γλυκοπατάτας γίνουν χρυσά.
Παράλληλα, βάλτε το μπρόκολο σε ένα άλλο δίσκο, ψεκάστε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Βάλτε σε ένα μπολ τα ρεβίθια με την καπνιστή πάπρικα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μιγμα του μπολ στον ίδιο δίσκο με το μπρόκολο και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο μαζί με τη γλυκοπατάτα για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
Μπορείτε να φτιάξετε την σως ταχινιού μεχρι να ψηθούν τα λαχανικά. Χτυπάμε μαζί το ταχίνι και το χυμό λεμονιού με μια πρέζα αλάτι και 4 κουταλιές της σούπας νερό σε ενα μπολάκι.
Μαγειρέψτε τις φακές και τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν και μετα να τα στραγγίξετε.
Σερβίρετε την ψητή γλυκοπατάτα, το μπρόκολο και τα ρεβίθια που είναι τοποθετημένα σε ένα μπολ μαζί με τις φακές, το λάχανο, μαρουλι και ντοματίνια.
Περιχύνουμε με τη σως ταχινού και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!!