Γιαουρτογλυκό χωρις ζαχαρη
Ένα πολύ δροσιστικό, ελαφρύ, απλό αλλά πεντανόστιμο γλυκό και εξαιρετική επιλογή για τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. μπισκότο χωρίς ζάχαρη
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 kg γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 1 φακελάκι ζελέ χωρίς ζάχαρη
- 150 ml καυτό νερό
- 300 ml κρύο νερό
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
- Βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
- Απλώνουμε σε ένα μέτριο ταψί μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση του.
- Βάζουμε στο ψυγείο.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
- Σε ένα μπόλ βάζουμε τη σκόνη ζελέ και αφού ρίξουμε το καυτό νερό ανακατεύουμε, μόλις λιώσει η σκόνη ρίχνουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.
- Σε άλλο μπόλ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε το ζελέ ανακατεύοντας με σύρμα.
- Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση που έχουμε φτιάξει με τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες περίπου να σφίξει.
Καλή όρεξη!!
Διατροφική αξία ανά 100γρ.
Θερμίδες | 146,2 kcal |
Πρωτεΐνες | 5 γρ |
Υδατάνθρακες | 12,1 γρ |
Λιπαρά | 8,7 γρ |
Φυτικές ίνες | 1,5 γρ |