Γιαουρτογλυκό χωρις ζαχαρη

 

Ένα πολύ δροσιστικό, ελαφρύ, απλό αλλά πεντανόστιμο γλυκό και εξαιρετική επιλογή για τους καυτούς μήνες του καλοκαιριού

 

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. μπισκότο χωρίς ζάχαρη
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 kg γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 φακελάκι ζελέ χωρίς ζάχαρη
  • 150 ml καυτό νερό
  • 300 ml κρύο νερό

 

 

ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ

  1. Βάζουμε τα μπισκότα και το βούτυρο σε μπλέντερ και χτυπάμε καλά.
  2. Απλώνουμε σε ένα μέτριο ταψί μέχρι να καλυφθεί όλη η βάση του.
  3. Βάζουμε στο ψυγείο.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Σε ένα μπόλ βάζουμε τη σκόνη ζελέ και αφού ρίξουμε το καυτό νερό ανακατεύουμε, μόλις λιώσει η σκόνη ρίχνουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε ξανά.
  2. Σε άλλο μπόλ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε το ζελέ ανακατεύοντας με σύρμα.
  3. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη βάση που έχουμε φτιάξει με τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες περίπου να σφίξει.

 

Καλή όρεξη!!

 

Διατροφική αξία ανά 100γρ.

Θερμίδες 146,2 kcal
Πρωτεΐνες 5 γρ
Υδατάνθρακες 12,1 γρ
Λιπαρά 8,7 γρ
Φυτικές ίνες 1,5 γρ