Γλυκοπατάτα
Η γλυκοπατάτα περιέχει περίπου την διπλάσια ποσότητα φυτικών ινών από τις άλλες πατάτες.
Για αυτό τον λόγο ,η γλυκοπατάτα δημιουργεί κορεσμό για πολλες πολλες ωρες και κρατά τα επίπεδα του σακχάρου χαμηλά.
Επίσης, περιέχει βιταμίνη Α, βιταμίνη C και Β6. Είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το βασικό μέταλλο για την χαλάρωση των μυών, την καλή διάθεση και τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Οι γλυκοπατάτες θέλουν βράσιμο για τουλάχιστον 35-40 λεπτά .
Τις χρησιμοποιούμε είτε με γλυκούς συνδυασμούς είτε με αλμυρούς.
Tip: Να βγάζετε πάντα την γλυκοπατάτα από την σακούλα (εκτός αν είναι χάρτινη) και να την αποθηκεύσετε σε σκοτεινό αεριζόμενο μέρος. Επιλέξτε μια σκληρή γλυκοπατάτα,ενώ να γνωρίζετε ότι όσο πιο πολύ πορτοκαλίζει, τόση περισσότερη βιταμίνη Α περιέχει.