Καλαμάκια κοτόπουλο με μουστάρδα

Υλικά

  • 12 καλαμάκια κοτόπουλου, έτοιμα από το κρεοπωλείο
  • Χυμός δύο λεμονιών
  • 7 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 5 κουτ. της σούπας γλυκιά μουστάρδα
  • 3 κουτ. της σούπας μέλι
  • ½ κγ σκόρδο σκόνη
  • Ρίγανη
  • Πράσινες και κόκκινες πιπεριές

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.

Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις περνάμε στην αρχη και στο τέλος σε κάθε καλαμάκι.

Αλείφουμε τα καλαμάκια με την μαρινάδα και τα αφήνουμε να την απορροφήσει. Προθερμαίνουμε τον  φούρνο ή την ψησταριά και ψήνουμε για 15 λεπτά.

 

Διατροφική αξία ανα 100γρ

Ενέργεια 145,5 kcal
Πρωτεΐνες 12,2 γρ
Λιπαρά 9,10  γρ
Υδατάνθρακές 4,2 γρ

 

Tips:

Επιλέγουμε τη μουστάρδα και το μέλι για την μαρινάδα καθώς είναι δυο θρεπτικά συστατικά με λιγες θερμίδες και γευστικά. Χρησιμοποιούμε παντα μαριναδα όταν είναι να ψήσουμε στα κάρβουνα για να βελτιώσουμε την γεύση και να μειώσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις που εχει στον οργανισμό μας. Προσθέτουμε αρωματικά ή μπαχαρικά, όπως δεντρολίβανο, βασιλικό, ρίγανη, θυμάρι, αφού αυτά, μειώνουν την εμφάνιση των ετεροκυκλικών αμίνων.

 

Καλή απόλαυση!!