Μπισκότα πρωτεΐνης με βρώμη και φυστικοβουτυρο
Αυτά τα μπισκότα πρωτεΐνης είναι ιδανικά για ένα γρήγορο πρωινό ή εαν θέλετε ένα υγιεινό μεσημεριανό σνακ! Δεν υπάρχει προσθήκη ζάχαρης, ούτε αλεύρι, μόνο βρόμη, μπανάνες, σκόνη πρωτεΐνης, φυστικοβούτυρο, αυγό και σταγόνες σοκολάτας χωρίς ζάχαρη. Λόγο της βρόμης, του φυστικοβούτυρου, της σκόνης πρωτεΐνης και του αυγό, έχουν 12 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα. Είναι πολύ χορταστικά και έχουν πάνω από 8 γραμμάρια φυτικών ινών. Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε ώριμες μπανάνες!
Οπότε είναι πολύ υγιεινά. Δεν περιέχουν αλεύρι, βούτυρο, μπέικιν πάουντερ, οπότε δεν θα έχουν την γεύση ενός κανονικού μπισκότου. Είναι μαλακά, και νόστιμα και υγιεινά!!
Συστατικά μπισκότων
- Μπανάνες: είναι καλυτέρα να χρησιμοποιήσετε πολύ ώριμες μπανάνες – όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες, τόσο πιο γλυκά θα είναι τα μπισκότα.
- Βρόμη: Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε είδος βρόμης.
- Βούτυρο ξηρών καρπών: Χρησιμοποίησα φυστικοβούτυρο, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αμυγδάλου ή βούτυρο σπόρων εάν έχετε αλλεργίες στους ξηρούς καρπούς.
- Σκόνη πρωτεΐνης βανίλιας: 1 κουταλιά της αγαπημένης σας σκόνης πρωτεΐνης βανίλιας
- Αυγό: Ένα μεγάλο αυγό έχει έξι γραμμάρια πρωτεΐνης.
- Αλάτι: μια πρέζα αλάτι
- Γεύση: Η κανέλα και η βανίλια κάνουν αυτά τα μπισκότα πρωινού να μυρίζουν και να έχουν εκπληκτική γεύση.
Πώς να αποθηκεύσετε, να καταψύξτε και να ξαναζεστάνετε τα μπισκότα
Αυτά τα υγιεινά μπισκότα πρωτεΐνης διαρκούν έως και τέσσερις ημέρες στο ψυγείο. Μπορούν να καταναλωθούν σε θερμοκρασία δωματίου ή να θερμανθούν στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
Μπορείτε επίσης να καταψύξτε αυτά τα μπισκότα για έως και τρεις μήνες και να τα ξεπαγώσετε για λίγες ώρες στο ψυγείο ή στο φούρνο μικροκυμάτων απευθείας από την κατάψυξη.
Υλικά
- 2 μέτριες πολύ ώριμες μπανάνες
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 1 σακουλάκι σκόνη πρωτεΐνης βανίλιας
- 1 μεγάλο αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- λίγο αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλιτζάνι φυστικοβούτυρο, ή βούτυρο ξηρών καρπών, ή βούτυρο σπόρων
- 1/4 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς . Βάλτε σε 2 ταψιά λαδόκολλα
- Μετακινήστε τις σχάρες του φούρνου στο δεύτερο από πάνω και στη δεύτερη από τις κάτω σχισμές.
- Σε ένα μέτριο μπολ πολτοποιούμε τις μπανάνες
- Προσθέστε τη βρόμη, τη σκόνη πρωτεΐνης, το αυγό, την κανέλα, το αλάτι, τη βανίλια και το φυστικοβούτυρο και τα τσιπς σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πάρτε 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα και τοποθετήστε το σε ένα ταψί, ισιώστε ελαφρά την κορυφή με το πίσω μέρος του φλιτζανιού μέτρησης. Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα, προσθέτοντας 4 μπισκότα σε κάθε φύλλο.
- Ψήνουμε για 16 με 20 λεπτά, περιστρέφοντας τα ταψιά 1/2 μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια μεταφέρετε τα σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Σημείωση
Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. Μπορούν να καταναλωθούν ζεστά, κρύα, σε θερμοκρασία δωματίου ή να θερμανθούν στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
Διατροφική αξία ανα 100γρ
Θερμίδες | 232,5 kcal |
Υδατάνθρακες | 27,6 γρ |
Λιπαρά | 9,3 γρ |
Πρωτεΐνες | 12,5 γρ |
Tips
- Αντικαταστήστε το φυστικοβούτυρο με βούτυρο αμυγδάλου ή κάσιους ή ηλιέλαιο
- Αντικαταστήστε τα κομματάκια σοκολάτας με σταφίδες ή αποξηραμένα βερίκοκα.
- Προσθέστε ψιλοκομμένα πεκάν ή καρύδια για επιπλέον πρωτεΐνες.