Παγωτό γιαούρτι

Ετοιμάζουμε γρήγορο και  νόστιμο παγωμένο γιαούρτι σοκολάτας κάθε βράδυ της εβδομάδας! Απλά προετοιμάστε τη βάση του, καταψύξτε  όλη τη νύχτα, ετοιμάστε  και απολαύστε!

 

Υλικά

  • ¾ κούπας γιαούρτι από πλήρες γάλα
  • 3 κ. σ ζάχαρή ή άλλο γλυκαντικό
  • 2 ½ κ. σ κακάο
  • 1 κ. σ αγαύη
  • 1 κ. γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κούπα γάλα
  • λίγο αλάτι

 

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το γλυκαντικό, το κακάο, την αγαύη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να διαλυθούν.
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μείγμα στο δοχείο παγωτού και βάζουμε και το καπάκι  και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες. Προσέχουμε το δοχείο να μην είναι υπό κλήση.
  4. Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη και αφαιρούμε το καπάκι.
  5. Τοποθετήστε το δοχείο στο μηχάνημα όπως αναφέρεται στο εγχειρίδιο και επιλέγουμε τη ρύθμιση ΠΑΓΩΤΟ.
  6. Όταν ολοκληρωθεί το ανακάτεμα , ανοίγουμε και αν υπάρχουν ακόμα κομμάτια, το βάζουμε πίσω στο μηχάνημα και το αφήνουμε λίγο ακόμα.
  7. Παίρνουμε το παγωτό και σερβίρουμε αμέσως.
  8. Προσθέτουμε σιρόπι επιλογής π.χ. σιρόπι σοκολάτας και φρουτα.

 

 

Διατροφική αξία ανά 100γρ

Θερμίδες 71,1 kcal
Υδατάνθρακες 10,7 γρ
Πρωτεΐνες 3,4 γρ
Λιπαρά 1,5 γρ

 

Καλή όρεξη!!!