Παγωτό γιαούρτι
Ετοιμάζουμε γρήγορο και νόστιμο παγωμένο γιαούρτι σοκολάτας κάθε βράδυ της εβδομάδας! Απλά προετοιμάστε τη βάση του, καταψύξτε όλη τη νύχτα, ετοιμάστε και απολαύστε!
Υλικά
- ¾ κούπας γιαούρτι από πλήρες γάλα
- 3 κ. σ ζάχαρή ή άλλο γλυκαντικό
- 2 ½ κ. σ κακάο
- 1 κ. σ αγαύη
- 1 κ. γ εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κούπα γάλα
- λίγο αλάτι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, το γλυκαντικό, το κακάο, την αγαύη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να διαλυθούν.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε το μείγμα στο δοχείο παγωτού και βάζουμε και το καπάκι και το αφήνουμε στην κατάψυξη για 24 ώρες. Προσέχουμε το δοχείο να μην είναι υπό κλήση.
- Βγάζουμε το δοχείο από την κατάψυξη και αφαιρούμε το καπάκι.
- Τοποθετήστε το δοχείο στο μηχάνημα όπως αναφέρεται στο εγχειρίδιο και επιλέγουμε τη ρύθμιση ΠΑΓΩΤΟ.
- Όταν ολοκληρωθεί το ανακάτεμα , ανοίγουμε και αν υπάρχουν ακόμα κομμάτια, το βάζουμε πίσω στο μηχάνημα και το αφήνουμε λίγο ακόμα.
- Παίρνουμε το παγωτό και σερβίρουμε αμέσως.
- Προσθέτουμε σιρόπι επιλογής π.χ. σιρόπι σοκολάτας και φρουτα.
Διατροφική αξία ανά 100γρ
Θερμίδες | 71,1 kcal |
Υδατάνθρακες | 10,7 γρ |
Πρωτεΐνες | 3,4 γρ |
Λιπαρά | 1,5 γρ |
Καλή όρεξη!!!