Raspberry Almond Brownies
Υλικά
- 30 γρ αλεσμένο λιναρόσπορο
- 180 ml νερό
- 120 γρ αμύγδαλα αλεσμένα
- 75 g σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 325 γρ ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- βούτυρο αμυγδάλου 120 γρ
- 120 γρ raspberries (σμέουρα)
- 40 γρ αμύγδαλα
Εκτέλεση
Αλευρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί 9” x 9” και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο.
Ανακατεύομαι μαζί τον αλεσμένο λιναρόσπορο και το νερό και το αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά μέχρι να πήξει.
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αλεσμένα αμύγδαλα, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το βούτυρο αμυγδάλου και το μείγμα με το λιναρόσπορο. Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά. Διπλώνουμε προσεκτικά 20γρ αμύγδαλα και 60γρ raspberries (σμέουρα).
Βάζουμε με κουτάλι το κουρκούτι για μπράουνι στη φόρμα και απλώνουμε το πάνω μέρος με το πίσω μέρος μιας σπάτουλας για να έχετε μια ομοιόμορφη κορυφή που πηγαίνει ακριβώς στις γωνίες. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα αμύγδαλα και τα raspberries (σμέουρα).
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 – 35 λεπτά. Βγαζουμε από το φούρνο όταν η μέση είναι ακόμα ελαφρώς υγρη καθώς θα σκληρύνει ενώ κρυώνει.
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, πριν το κόψουμε σε 16 κομμάτια.
Διατροφική αξία ανα 100γρ
Ενέργεια | 343.1 kcal |
Υδατάνθρακες | 43,3 γρ. |
Λιπαρά | 17,7 γρ. |
Πρωτεΐνες | 7,2 γρ. |