Σαλάτα αβοκάντο σολομού

 

Συστατικά

 

4 φιλέτα άγριου σολομού,

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon,

3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

φρέσκο ​​μαύρο πιπέρι

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο,

1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση

240γρ αβοκάντο, κομμένο σε κύβους

4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι

1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο

 

Οδηγίες

 

Καρυκεύστε τον σολομό με 2 κουταλάκια του γλυκού Dijon, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Ρυθμίστε το φούρνο στη δεύτερη σχάρα. Ψήστε τον σολομό για 6 με 7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί.

Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το κόκκινο κρεμμύδι με ελαιόλαδο, 1 1/2 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο, 1 κουταλάκι του γλυκού υπόλοιπο Dijon, σκόνη σκόρδου, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι για γεύση. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά, έτσι ώστε η γεύση του κρεμμυδιού να μαλακώσει.

Προσθέστε τις ντομάτες, το αβοκάντο και ανακατέψτε. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο μαρούλι και λάχανο, τελειώνουμε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλιά της σούπας ξύδι, δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσαρμόζουμε όσο χρειάζεται.

Μοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 μπολ και από πάνω προσθέτουμε σολομό.

 

Καλή όρεξη!!