Σαλάτα αβοκάντο σολομού
Συστατικά
4 φιλέτα άγριου σολομού,
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon,
3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
φρέσκο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο,
1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση
240γρ αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαρούλι
1 1/2 φλιτζάνι κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
Οδηγίες
Καρυκεύστε τον σολομό με 2 κουταλάκια του γλυκού Dijon, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο μαϊντανό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαύρο πιπέρι.
Ρυθμίστε το φούρνο στη δεύτερη σχάρα. Ψήστε τον σολομό για 6 με 7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί.
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε το κόκκινο κρεμμύδι με ελαιόλαδο, 1 1/2 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο, 1 κουταλάκι του γλυκού υπόλοιπο Dijon, σκόνη σκόρδου, 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι για γεύση. Αφήστε το να καθίσει για περίπου 5 λεπτά, έτσι ώστε η γεύση του κρεμμυδιού να μαλακώσει.
Προσθέστε τις ντομάτες, το αβοκάντο και ανακατέψτε. Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, ρίχνουμε μέσα ψιλοκομμένο μαρούλι και λάχανο, τελειώνουμε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλιά της σούπας ξύδι, δοκιμάζουμε για αλάτι και πιπέρι και προσαρμόζουμε όσο χρειάζεται.
Μοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 μπολ και από πάνω προσθέτουμε σολομό.
Καλή όρεξη!!