Σαλάτα κοτόπουλο, φράουλα, αβοκάντο με dressing εσπεριδοειδών

 

Αυτή η υγιεινή, χαμηλών υδατανθράκων σαλάτα με αβοκάντο, φράουλα και κοτόπουλο στη σχάρα είναι ένα πιάτο με τόσες πολλές διαφορετικές υφές και γεύσεις. Επίσης, είναι εξαιρετικά χορταστικό με 30 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα και καλά λιπαρά από ελαιόλαδο και αβοκάντο. Μπορειτε να το επιλεξετε για μεσημεριανό γεύμα ή ένα ελαφρύ δείπνο ή ετοιμάστε το ως μεσημεριανό για μια κουραστική μέρα.

Αυτή η σαλάτα περειεχει κοτόπουλο μαριναρισμενο στο ντρέσινγκ εσπεριδοειδών,

τη συνέχεια ψήνεται στη σχάρα και σερβίρεται πάνω σε μαρούλι με φράουλες και αβοκάντο.

 

ΥΛΙΚΑ για το ντρέσινγκ
Αυτό το εύκολο ντρέσινγκ εσπεριδοειδών χρησιμοποιείται επίσης ως μαρινάδα εδώ. Χρησιμοποιεί δύο είδη εσπεριδοειδών: πορτοκάλι και λεμόνι. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, βασιλικό και σκόρδο και εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στο χυμό και ανακατέψτε τα όλα μαζί.

 

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΣΑΛΑΤΑ
Ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ και ρίχνουμε το μισό πάνω από το κοτόπουλο για να μαριναριστεί.
Αμύγδαλα: Πασπαλίζουμε τα αμύγδαλα με φρέσκο ​​πιπέρι και μία πρέζα αλάτι και φρυγανίζουμε σε ένα τηγάνι αλειμμένο ελαφρά με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Κοτόπουλο: Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το ψήνουμε στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για τρία λεπτά. Αφήνουμε να ξεκουραστεί και μετά κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Συγγεντρώνουμε: Χωρίστε το μαρούλι, το αβοκάντο, τις φράουλες, τα κόκκινα κρεμμύδια και το κοτόπουλο σε δύο μπολ. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ εσπεριδοειδών και από πάνω τα αμύγδαλα

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Βάλτε όλα τα υλικά της σαλάτας με εξαίρεση το αβοκάντο σε δύο δοχεία προετοιμασίας γευμάτων, αποθηκεύστε το dressing και τους ξηρούς καρπούς χωριστά σε μικρότερα δοχεία. Όταν είστε έτοιμοι να φάτε τη σαλάτα, κόψτε το αβοκάντο σε φέτες, προσθέστε από πάνω τα αμύγδαλα και το dressing.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
Πρωτεΐνη: Αντικαταστήστε το στήθος κοτόπουλου με μπούτι κοτόπουλου, γαρίδες ή σολομό.
Φρούτα: Αλλάξτε τις φράουλες με σμέουρα, μήλα ή αποξηραμένα κράνμπερι.
Μαρούλι: ανάμεικτα baby greens αντί για μαρούλι.
Ξηροί καρποί: Πεκάν ή φιστίκια Αιγίνης αντί για αμύγδαλα.
Τυρί: Προσθέστε φέτα, κατσικίσιο ή μπλε τυρί.

 

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για το ντρέσινγκ και τη μαρινάδα:
Χυμός από 1 μέτριο πορτοκάλι
Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​βασιλικό ψιλοκομμένο
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Για τη σαλάτα:
1 227g στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, κομμένο κατά μήκος σε 2 λεπτές φέτες
Σπρέι ελαιολάδου
2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ωμά ψιλοκομμένα
Αλάτι kosher
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 κεφάλι μαρούλι, ψιλοκομμένο (περίπου 4 φλιτζάνια)
1/4φλ. αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
1 φλιτζάνι φράουλες σε φέτες
¼ φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα υλικά του ντρέσινγκ.
  2. Τοποθετήστε το κοτόπουλο σε ένα ρηχό μπολ ή σακούλα Ziploc, προσθέστε ½ από το dressing και μαρινάρετε το κοτόπουλο για 30 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, ψεκάστε ένα μέτριο τηγάνι ελαφρά με ελαιόλαδο. Τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, μια πρέζα αλάτι και αρκετή ποσότητα φρέσκου πιπεριού. Φρυγανίζουμε τα αμύγδαλα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και να μυρίζουν, 4-5 λεπτά.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά, μεταφέρετε τα αμύγδαλα σε ένα πιάτο ή το ξύλο κοπής σας να κρυώσουν.
  5. Ψεκάστε το τηγάνι με ελαιόλαδο, αφαιρέστε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα (πετώντας το περιττό) και μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε μέτρια πρός δυνατή φωτιά για 3 λεπτά.
  6. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε άλλα 2 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ροδίσει και να ψηθεί. Αφήστε στην άκρη σε ένα ξύλο κοπής να ξεκουραστεί όσο φτιάχνετε τη σαλάτα.
  7. Σε 2 μπολ ή δοχεία προετοιμασίας γευμάτων, χωρίστε το μαρούλι και στη συνέχεια προσθέστε ½ αβοκάντο, φράουλες και κόκκινο κρεμμύδι.
  8. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το στήθος κοτόπουλου και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
  9. Για να φάτε αμέσως:
  10. Περιχύνετε το καθένα με το ½ από το ντρέσινγκ που έχετε κρατήσει και από πάνω το ½ αμύγδαλο ψιλοκομμένο.
  11. Για προετοιμασία γευμάτων:
  12. Αποθηκεύστε το ντρέσινγκ και τα αμύγδαλα χωριστά και προσθέστε και τα δύο όταν είναι έτοιμα για κατανάλωση.

 

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας

 

Καλή ορεξη!!

 

Διατροφική αξία ανά 100γρ.

Θερμίδες 144,7kcal
Υδατάνθρακες 4,7 γρ
Πρωτεΐνες 9,9 γρ
Λιπαρά 9,3 γρ
Φυτικές ίνες 1,6 γρ