Σαλάτα με ρόδι και αβοκάντο

Υλικά

  • ½ κιλό σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
  • 1 μαρούλι
  • 2 ματσάκια ρόκα
  • 2 αβοκάντο ώριμα, σε κομμάτια
  • 1/4 φλιτζανιού ξίδι
  • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • ½ φλ σπόρους ροδιού
  • 10 καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ½ κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε κομμένα σε μια σαλατιέρα. Ανακατεύουμε τα υλικά του dressing (μουστάρδα, ξυδι και μελι) μεχρι να ομογενοποιηθουν και τα αφήνουμε για 30 λεπτά περίπου για να ενωθούν οι γεύσεις τους. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το σκόρδο και περιχύνουμε τις πρασινάδες της σαλάτας. Τελος προσθέτουμε τα καρύδια και αλατοπιπερωνουμε.

 

Διατροφική αξία Ανα 100γρ

Ενέργεια             96kcal
Υδατάνθρακες                7,3γρ.
Πρωτεΐνες          1,3γρ.
Λιπαρά                9,7γρ.

 

Καλή απόλαυση!!