Σαλάτα ρεβίθια με κόκκινες πιπεριές

 

Υλικά (για 5-6 άτομα)

250 γρ. ρεβίθια
250-300 γρ. κόκκινες ψητές πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο, ψιλοκομμένες
1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

για το ντρέσινγκ:
3 κ.σ. ξίδι από κόκκινο κρασί (όχι βαλσαμικό)
7 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ κ.σ. μουστάρδα
1-2 κ.σ. μέλι (ανάλογα με την οξύτητα του ξιδιού)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

 

Εκτελεση

Τα βάζετε το βράδυ σε μπολ, τα σκεπάζετε με νερό και τα αφήνετε σε ολονύκτιο μούλιασμα. Τα στραγγίζετε την επομένη και τα βάζετε με κρύο νερό να βράσουν. Με το που αρχίζουν να βράζουν, πετάτε το νερό και βάζετε καινούργιο. Στο 10λεπτο που βράζουν εκ νέου, χαμηλώνετε τη φωτιά και τα μαγειρεύετε για περίπου 30-45 λεπτά ή και περισσότερο (ανάλογα με τα ρεβίθια), μέχρι να μαλακώσουν .Τα στραγγίζετε.

Μέχρι να βράσουν τα ρεβίθια, κόβετε τις ψητές πιπεριές σε μικρά κομμάτια και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Για το ντρέσινγκ: Ανακατεύετε ή χτυπάτε δυνατά όλα τα υλικά του ντρέσινγκ να αναμειχθούν. Ανακατεύετε καλά σε μπολ σαλάτας τα ρεβίθια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό και πριν σερβίρετε περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Καρυκεύετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και η σαλάτα είναι έτοιμη!

 

 

Καλή ορεξη!!