Σορμπέ καρπούζι
Υλικά
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- ¾ φλιτζανιού νερό
- 6 φλιτζάνια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια
- 2 κ. σ. χυμό λάιμ
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ½ φλιτζάνι ζάχαρη και ¾ φλιτζανιού νερό, σε υψηλή θερμοκρασία και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη για 45 λεπτά, για να κρυώσει. Στη συνέχεια, το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τοποθετούμε στο μιξερ 6 φλιτζάνια καρπούζι, χωρίς κουκούτσια και 2 κ. σ. χυμό λάιμ. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθουν. Βγάζουμε τυχόν κουκούτσια ή μεγάλα κομμάτια και ανακατεύουμε με το σιρόπι. Ρίχνουμε το μείγμα σε μεταλλικό ταψί και το βάζουμε στη κατάψυξη για περίπου για 1 με 1,5 ώρα. Μπορεί το μίγμα να μπει σε θήκες για γρανίτες που είναι πιο δελεαστικές για τα παιδιά και πιο πρακτικές καθώς μοιράζετε σε μερίδες. Τέλος, μπορούμε να σερβίρουμε σε μπολ με extra σιρόπι σφενδαμου ή μέλι.
Καλή όρεξη