Tacos με κιμα γαλοπούλας σε Αβοκάντο (low-carb)
Είναι ένα ιδανικό πιάτο για να περιορίσουμε τους υδατάνθρακες. Τα αβοκάντο είναι γεμάτα με καλά λιπαρά, επομένως αυτό τα καθιστά πολύ πιο υγιεινά από το σερβίρισμα σε τάκο. Και οι μερίδες είναι πραγματικά χορταστικές.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Ψάξτε για μικρότερα αβοκάντο που συνήθως έρχονται 4 ανα πακέτο. Αυτά αποδίδουν συνήθως 110γρ. αβοκάντο μόλις αφαιρέσετε τη φλούδα και το κουκούτσι.
Δεν σας αρέσει η γαλοπούλα; Αλλάξτε τη με κιμά μοσχαριού ή κοτόπουλου.
Προετοιμασια
Για να το φτιάξετε για προετοιμασία γευμάτων, φτιάξτε τη γαλοπούλα από πριν και βάλτε το στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. Αν ετοιμάζεστε για μεσημεριανό, μοιράστε τα υπόλοιπα υλικά σε μικρά δοχεία και ζεστάνετε τη γαλοπούλα ξεχωριστά. Κόψτε το αβοκάντο λίγο πριν είστε έτοιμοι να το φάτε. Το αβοκάντο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και το κρέας για το taco πρέπει να είναι ζεστό.
Το κρέας για τάκο μπορεί επίσης να καταψυχθεί για έως και 3 μήνες.
Υλικά
4 μικρά αβοκάντο
1 μικρό λάιμ
Σπρέι μαγειρικής
1/2 κιλό άπαχο κιμά γαλοπούλας
1/4 μικρό κίτρινο κρεμμύδι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
1/2 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/4 φλιτζάνι κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας νερό
Για το σερβίρισμα
1/2 φλιτζάνι μερικώς αποβουτυρωμένο μεξικάνικο τυρί τριμμένο
1/4 φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα σε κύβους
Ξινόκρεμα ή γιαούρτι, προαιρετικά για επικάλυψη
Εκτέλεση
Κόψτε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρέστε το κουκούτσι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, αφαιρέστε λίγο από το αβοκάντο, για να κάνετε ένα μεγαλύτερο χώρο στη μέση.
Κόψτε το αβοκάντο που αφαιρέσατε και κρατήστε το για αργότερα. Στύψτε το χυμό λάιμ πάνω από όλα τα αβοκάντο για να μην μαυρίσουν.
Ζεσταίνουμε ένα μεσαίο τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ψεκάζουμε με λάδι.
Όταν ζεσταθεί, προσθέτουμε την κιμά γαλοπούλα, τα μπαχαρικά και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, σπάζοντας το κρέας με μια ξύλινη κουτάλα, για 5 λεπτά.
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το νερό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να είναι έτοιμο, περίπου 6 με 8 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Γεμίστε κάθε αβοκάντο κατά το ήμισυ με γαλοπούλα, στη συνέχεια με τυρί, αβοκάντο απο αυτό που κρατήσατε, ντομάτα και γιαούρτι ή ξινόκρεμα, αν θέλετε. Καλή σας όρεξη!
Διατροφική αξία ανά 100γρ.
Θερμίδες | 168,1 kcal |
Πρωτεΐνες | 13 γρ |
Υδατάνθρακες | 4,9 γρ |
Λιπαρά | 11,5 γρ |
Φυτικές ίνες | 3 γρ |