Η κλινική διατροφή επικεντρώνεται στη διατροφική αντιμετώπιση μεμονωμένων ασθενών ή ομαδων ασθενών με εδραιωμένη νόσο. Τα ειδικα θέματα που περιλαμβάνει είναι η διαφοροποίηση των διατροφικών αναγκών ανάλογα με την νόσο, τη βαρύτητα της νόσου και τον βαθμό της δυσθρεψίας και τις μη φυσιολογικες οδους σιστισης(ειδικα σκευάσματα τροφής και διατροφικά σχήματα).
Εξατομικευμένα επιστημονικά προγράμματα διατροφής για:
Καρδιαγγειακά νοσήματα
Υπέρταση
Παθήσεις του γαστρεντερικού
Νεφρικές παθήσεις
Ηπατικά νοσήματα
Καρκίνος
Σακχαρώδης διαβήτης
Ουρική αρθρίτιδα – Ουρικό οξύ