Κύριο μέλημα του γραφείου μας είναι η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών και της σχέσης με την τροφή. Η Υιοθέτηση της Μεσογειακής διατροφής έχει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα οφέλη για την υγεία μας αλλά και για την υγεία των παιδιών μας, καθώς τα παιδιά θα μιμηθούν τη δική μας διατροφική συμπεριφορά και πεποιθήσεις.

 

Ο γρήγορος τρόπος ζωής και τα έτοιμα φαγητά έχουν οδηγήσει στην αύξηση της παχυσαρκίας και των χρόνιων νοσημάτων όπως διαβήτη, υπέρταση, καρδιαγγειακών νοσημάτων κ.α. Μια σύγχρονη πανδημία είναι τα αυτοανοσα νοσήματα. Η διαχείριση της νόσου εξαρτάται από  το τρόπος ζωής, τη υγιεινή διατροφή και τη ψυχική υγεία και ισορροπία και επηρεάζουν κατά 80% το εάν θα αναπτύξουμε αυτοάνοσα ή άλλα χρόνια νοσήματα. Στην Ελλάδα, φαίνεται ότι το 92% της θνησιμότητας οφείλεται σε χρόνια νοσήματα και η πρώτη αιτία νόσου ανάμεσα στις χρόνιες ασθένειες είναι τα αυτοάνοσα.

 

Πιστεύουμε ότι η διατροφική εκπαίδευση μπορεί να αλλάξει την σχέση με την τροφή και να επιλέγουμε συνειδητά την κατάλληλη ποσότητα και την ποιότητα τροφής που μας αντιστοιχεί. Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης  διατροφής με βάση τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας εχει ευεργετικά οφέλη για τον οργανισμό μας.. Επιπλέον, η διατροφική εκπαίδευση και η αλλαγή της σχέσης με την τροφή θα δώσει μακροχρόνια αποτελέσματα καθώς το άτομο θα μάθει να τρέφεται σωστά και να διατηρεί το βάρος του.

 

<< Με υπομονή και επιμονή θα δούμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.>>

 

Στο διαιτολογικό μας γραφείο, υπάρχει εξατομικευμένη διατροφική προσέγγιση και σεβασμό στις προτιμήσεις και τις ανάγκες του κάθε ατόμου, είναι βασισμένο στους 3 πυλώνες:

 

  • Διατροφική αξιολόγηση
  • Κατάλληλα διατροφικά προγράμματα
  • Διατροφική εκπαίδευση -Συντήρηση βάρους