Κολοκυθοκεφτεδες

Εχουν μεινει κολοκυθακια στο ψυγειο και δεν ξερεις τι να τα κανεις? Σου εχω την λυση!! Νοστιμους και ευκολους κολοκυθοκεφτεδες για μικρους και μεγαλους. Ενα ευκολο και γευστικο πιατο με λαχανικα και πρωτεινη. Μπορει να συνοδευτει με μια γρηγορη και νοστιμη σως γιαουρτιου.

 

Υλικα

  • 3 μεγαλα κολοκυθακια
  • 2 αυγά
  • 2-3 κρεμμυδια ξερα
  • 9 κουτ. σουπας αλευρι ή γαλετα
  •  90-120γρ ανθότυρο ή φετα τριμματισμενη
  • 1 ντοματα στραγγισιμενη απο υγρα (προαιρετικα)
  • 2 κουτ. σουπας ελαιολαδο
  • αλατι
  • πιπερι

 

Εκτέλεση

Τριβουμε τα κολοκυθακια στον τριφτη και τα αφηνουμε στο σουρωτηρι για 20 λεπτά. Στη συνεχεια, ψιλλοκοβουμε το κρεμμυδι και το προσθετουμε στα κολοκυθακια. Στιβουμε το μιγμα, προσθετουμε ολα τα υλικα και ανακατευουμε. Πλαθουμε μπαλιτσες και τοποθετουμε σε ταψι με λαδοκολλα. Βαζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 30- 45 λεπτα αναλογα το φουρνο και το μεγεθος του κολοκυθοκεφτε. Τελος, βγαζουμε απο τον φουρνο και σερβιρουμε με σως γιαουρτιου.

 

Tips: Σως γιαουρτιου βαζουμε σε ενα μπολ  1φλ γιαουρτι στραγγιστό, χυμό και ξυσμα απο 1/2 λεμονι, 3κουτ. σουπας ελαιολαδο, 2 κουτ. σουπας δυοσμο, αλατι, πιπερι και ειναι ετοιμο!!

 

Καλη απολαυση!!