Breakfast Bars with Chocolate
Υλικά
- 3 ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες
- 275 γρ βρώμη
- 75 γρ αλεύρι βρώμης (βρώμη ανακατεμένη στο μπλέντερ)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- Πρέζα αλάτι
- 60 γρ φυστικοβούτυρο
- 70 γρ κομματάκια μαύρης σοκολάτα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες με το αλεύρι βρώμης, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το βούτυρο ξηρών καρπών και 50 γραμμάρια από τα τσιπς μαύρης σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ισιώνουμε στις γωνίες. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα κομματάκια σοκολάτας.
Ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το αφαιρέσουμε από το ταψί και το κόψουμε σε φέτες.
Διατροφική αξία ανα 100γρ
Θερμίδες | 268 kcal |
Υδατάνθρακες | 38,7 γρ |
Λιπαρά | 9,5 γρ |
Πρωτεΐνες | 7,7 γρ |
Tips:
Αυτή η συνταγή είναι τέλεια για πολυάσχολες εβδομάδες γιατί μπορουμε να προετοιμαστούμε έγκαιρα και να το φάμε για γρήγορο πρωινό μαζι με ένα φλιτζάνι καφέ. Επιπλέον, συνδυάζονται υπέροχα και με γιαούρτι ή με επιπλέον φυστικοβουτυρο. Μου αρέσει επίσης να έχω ένα ως σνακ πριν από το γυμναστήριο/τρέξιμο.
Καλη απόλαυση!!