Christmas cookies

Υλικά 

  • 180γρ βρώμη
  • 6 κουτ. γλυκού αλεύρι από φαγοπυρο
  • 50γρ αμύγδαλα αλεσμένα
  • 50γρ ζάχαρη καρύδας
  • 6 κουτ. γλυκού maple syrop
  • 2 κουτ. γλυκού γάλα βρώμης
  • 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα μιξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
  2. Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά
  3. Μετα από 30λεπτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
  4. Σε μια καθαρή επιφάνεια ρίχνουμε λιγο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλαστή. Θέλουμε η ζύμη να έχει πάχος 1 εκατοστό
  5. Κόβουμε την ζύμη με κουπατ σε σχέδιο χριστουγεννιάτικου δέντρου, αστέρι ή κύκλο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψι
  6. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μεχρι να χρυσίσουν και μετα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

 

Διατροφική αξία ανά 100γρ.

 

Ενέργεια 342,4 kcal
Υδατάνθρακες 56,8γρ.
Λιπαρά 9,8γρ.
Πρωτεΐνες 9,2γρ.

 

 

Tips:

Μπορούμε να προσθέσουμε λιγη λιωμένη σοκολάτα με 70% κακάο χωρις ζάχαρη και να την απλώσουμε πάνω στα μπισκότα. Τέλος, μπορούμε να ρίξουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς π.χ. αμύγδαλα .

 

Δοκιμάστε τα!!