Christmas cookies
Υλικά
- 180γρ βρώμη
- 6 κουτ. γλυκού αλεύρι από φαγοπυρο
- 50γρ αμύγδαλα αλεσμένα
- 50γρ ζάχαρη καρύδας
- 6 κουτ. γλυκού maple syrop
- 2 κουτ. γλυκού γάλα βρώμης
- 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε με ένα μιξερ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα
- Κάνουμε την ζύμη μια μπάλα και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά
- Μετα από 30λεπτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα
- Σε μια καθαρή επιφάνεια ρίχνουμε λιγο αλεύρι και ανοίγουμε την ζύμη με έναν πλαστή. Θέλουμε η ζύμη να έχει πάχος 1 εκατοστό
- Κόβουμε την ζύμη με κουπατ σε σχέδιο χριστουγεννιάτικου δέντρου, αστέρι ή κύκλο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψι
- Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μεχρι να χρυσίσουν και μετα τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Διατροφική αξία ανά 100γρ.
Ενέργεια | 342,4 kcal |
Υδατάνθρακες | 56,8γρ. |
Λιπαρά | 9,8γρ. |
Πρωτεΐνες | 9,2γρ. |
Tips:
Μπορούμε να προσθέσουμε λιγη λιωμένη σοκολάτα με 70% κακάο χωρις ζάχαρη και να την απλώσουμε πάνω στα μπισκότα. Τέλος, μπορούμε να ρίξουμε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς π.χ. αμύγδαλα .
Δοκιμάστε τα!!