SUPER FOOD BREAD
Υλικά
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα (200 γραμ.)
- 1 ½ φλιτζάνι κολοκυθόσπορους (260 γραμ.)
- 1 φλιτζάνι αλεύρι από κάστανο ρύζι (200 γραμ.)
- ½ φλιτζάνι ηλιόσπορους (85 γραμ.)
- 3 κουταλάκια του γλυκού psyllium husk powder
- 3 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα αρωματικά
- 2 κουταλάκια του γλυκού chia seeds (σπόρους τσια)
- 2 κουταλάκια του γλυκού λιναρόσπορο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα αμύγδαλα και ένα φλιτζάνι από τους κολοκυθόσπορους στο μίξερ και αλέθουμε μέχρι να γίνει αλεύρι. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τους υπόλοιπους κολοκυθόσπορους, το αλεύρι από καστανό ρύζι, τους ηλιόσπορους το psyllium husk powder, τα αποξηραμένα μυρωδικά, τους σπορους chia, τον λιναρόσπορο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε δύο φλιτζάνια νερό 600 ml και ανακατεύουμε. Aφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1ωρα . Το τελικό μείγμα δεν θα έχει καθόλου νερό. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το μείγμα σε θήκη με ύψος 4-5cm και ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι να χρυσίσει.. Τέλος καταλαβαίνουμε ότι το ψωμί είναι έτοιμο όταν βάζουμε το μαχαίρι στο κέντρο του και βγαίνει καθαρό.
Διατροφική αξία
Ανά 35γρ (1 φετα ψωμί)
Ενέργεια 102,4kcal
Tips: Μπορούμε να προμηθευτούμε psyllium husk powder από το φαρμακείο ή μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα. Ακόμα, μπορούμε να αλλάξουμε το psyllium husk powder με αλεύρι βρώμης.
Καλή ορεξη!!