Christmas cookies (φλωρεντίνες)
Υλικά
- 50γρ. λάδι καρύδας
- 125ml σιρόπι σφενδάμου
- 50γρ. αλεύρι
- 100γρ. κεράσια γλασέ (ή γλυκό του κουταλιού) κομμένα χοντρά
- 75γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα σε νιφάδες
- 75γρ. φιστίκια αιγίνης ή καρύδια ψιλοκομμένα
- 150γρ. μαύρη σοκολάτα 70% κακάο
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1ο
Ρίξτε το λάδι καρύδας και το σιρόπι σφενδάμου σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να σιγοβράσουν. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 2 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Χτυπήστε με ένα σύρμα το αλεύρι και μετά βάλτε και ανακατέψτε τα κεράσια, τα αμύγδαλα, τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και μια πρέζα αλάτι. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
Βήμα 2ο
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180οC/160οC αέρα.
Βήμα 3ο
Στρώστε 2 μεγάλα ταψιά με λαδόκολλα. Μόλις κρυώσει το μείγμα , πάρτε ποσότητα με ένα κουταλάκι του γλυκού και χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, πλάστε το σε μια μπάλα, ισιώστε τα και βάλτε στο ταψί. Επαναλαμβάνουμε, τοποθετώντας τις φλωρεντίνες σε απόσταση 4-5 εκ. μεταξύ τους καθώς απλώνονται κατά το ψήσιμο.
Βήμα 4ο
Ψήνετε για 12-14 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει εντελώς στο ταψί.
Βήμα 5ο
Μόλις κρυώσει, ρίξτε μια λεπτή ομοιόμορφη στρώση μαύρης σοκολάτας στην επίπεδη πλευρά των φλωρεντίνων. Είναι πιο εύκολο να το κάνετε αυτό με ένα μαχαίρι βουτύρου.
Βήμα 6ο
Αφήστε τη σοκολάτα να δέσει για 2 ώρες και φυλάξτε τη σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή απόλαυση!!