Φακές με ξινομυζήθρα και ρόκα

 

Υλικά

  • 100γρ φακές
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 2 κλωνάρια φρέσκα θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1κσ ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 40γρ ξινομυζήθρα
  • 5-6 ντοματίνια
  • 100ml βαλσάμικο
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές , τις σουρώνουμε, προσθέτουμε καινούργιο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά. Τις κατεβάζουμε από το μάτι της κουζίνας, τις κρυώνουμε και τις στραγγίζουμε καλά. Αδειάζουμε τις φακές σε ένα μπολ και προσθέτουμε σκόρδο, κρεμμύδι, θυμάρι, ελαιόλαδο και βαλσάμικο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τις φακές σε ένα μπολ κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τοποθετούμε από πάνω για ντεκόρ. Προσθέτουμε ξινομυζήθρα, ρόκα, και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.

 

 

Καλή σας όρεξη!!!!