Κεφτεδάκια γαλοπούλας

Τα καφεδάκια γαλοπούλας συνοδευμένα με τζατζίκι, ρύζι, σαλάτα ρεβίθια ή σερβιρισμένα ως ορεκτικά. Επίσης ιδανικά για μεσημεριανό γεύμα.

Υλικά

  • 500 γρ κιμά άπαχης γαλοπούλας
  • 1 κούπα κολοκυθάκια, καλά στραγγισμένα
  • 2 φέτες ψωμί ολικής ή χωρίς γλουτένη
  • ¼ κούπας φρυγανιά
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ κόκκινο κρεμμύδι πολτοποιημένο
  • 2 κ. σ φρέσκια ρίγανη
  • 2 κ. σ δυόσμο
  • ¼ κούπα φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ. γ αλάτι και πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνι

 

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε το ψωμί με νερό. Τα στραγγίζουμε καλά έτσι ώστε να φύγει το νερό. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα τοποθετούμαι σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Έχουμε σαν οδηγό ¼ φλυτζανιού για να πλάσουμε τα κεφτεδάκια. Για καλύτερο αποτέλεσα, τοποθετήστε τα στην κατάψυξη έτσι ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους.
  4. Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε χαμηλή φωτιά περίπου 5-6 λεπτά την κάθε πλευρά (εναλλακτικά ψήστε για 20-25 λεπτά στον φούρνο).
  5. Στη σχάρα: καθαρίζουμε καλά τη σχάρα πριν και ψεκάζουμε τη σχάρα με λάδι. ψήνουμε περίπου 5 λεπτά τη κάθε πλευρά.

 

Διατροφική αξία ανα 100γρ

Θερμίδες 154,4 Kcal
Υδατάνθρακες 5,8 γρ
Πρωτεΐνες 18,9 γρ
Λιπαρά 5,4 γρ

Καλή όρεξη!!!