Κεφτεδάκια γαλοπούλας
Τα καφεδάκια γαλοπούλας συνοδευμένα με τζατζίκι, ρύζι, σαλάτα ρεβίθια ή σερβιρισμένα ως ορεκτικά. Επίσης ιδανικά για μεσημεριανό γεύμα.
Υλικά
- 500 γρ κιμά άπαχης γαλοπούλας
- 1 κούπα κολοκυθάκια, καλά στραγγισμένα
- 2 φέτες ψωμί ολικής ή χωρίς γλουτένη
- ¼ κούπας φρυγανιά
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ¼ κόκκινο κρεμμύδι πολτοποιημένο
- 2 κ. σ φρέσκια ρίγανη
- 2 κ. σ δυόσμο
- ¼ κούπα φρέσκο μαϊντανό
- 1 κ. γ αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
- Μουσκεύουμε το ψωμί με νερό. Τα στραγγίζουμε καλά έτσι ώστε να φύγει το νερό. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα τοποθετούμαι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Έχουμε σαν οδηγό ¼ φλυτζανιού για να πλάσουμε τα κεφτεδάκια. Για καλύτερο αποτέλεσα, τοποθετήστε τα στην κατάψυξη έτσι ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους.
- Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε χαμηλή φωτιά περίπου 5-6 λεπτά την κάθε πλευρά (εναλλακτικά ψήστε για 20-25 λεπτά στον φούρνο).
- Στη σχάρα: καθαρίζουμε καλά τη σχάρα πριν και ψεκάζουμε τη σχάρα με λάδι. ψήνουμε περίπου 5 λεπτά τη κάθε πλευρά.
Διατροφική αξία ανα 100γρ
Θερμίδες | 154,4 Kcal |
Υδατάνθρακες | 5,8 γρ |
Πρωτεΐνες | 18,9 γρ |
Λιπαρά | 5,4 γρ |
Καλή όρεξη!!!