Κοτόπουλο με πολύχρωμες πιπεριές
Μια συνταγή, απλή, γεμάτη γεύση και με όλα τα θρεπτικά για ανεφοδιασμό μετά από μια μεγάλη και κουραστική μέρα. Μια υπέροχη συνταγή που θα αρέσει σε όλους!
Πώς να το φτιάξετε
Αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια κοτόπουλο και τα βουτάμε στο αυγό πριν τα τηγανίσουμε. Στη συνέχεια βάζουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα με σκόρδο, λευκό κρασί, πιπεριές και ζωμό κοτόπουλου. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα καλής ποιότητας κρασί που θα πίνατε.
Πώς να το αποθηκεύσετε
Αυτό το πιάτο θα διατηρηθεί στο ψυγείο για έως και 4 ημέρες. Για να το καταψύξετε, φυλάξτε το σε γυάλινο δοχείο για έως και τρεις μήνες. Ξεπαγώστε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και ξαναζεστάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων.
Υλικά
- 8 κομμάτια στήθος κοτόπουλου σε λεπτές φέτες, περίπου 85 γρ. το καθένα
- 1/3 φλιτζάνι και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα με 1 κ.σ. νερό
- 4 κ.γ. ελαιόλαδο, χωρισμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 3/4 φλιτζανιού πιπεριές πολύχρωμες κομμένες σε φέτες
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 ½ φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- μαϊντανό, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο με αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά βούληση, και από τις δύο πλευρές.
- Σε ένα ρηχό μπολ βάζουμε το αλεύρι και σε άλλο ρηχό μπολ τα χτυπημένα αυγά.
- Ζεσταίνουμε ένα πολύ μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι για να καλύψετε τον πάτο του τηγανιού.
- Αλευρώνουμε ελαφρά το κοτόπουλο, τινάζοντας τo πολύ αλεύρι, μετά βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και το προσθέτουμε στο τηγάνι σε 3-4 κομμάτια στήθος κοτόπουλου
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Όταν ψηθεί, μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.
- Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο λάδι και το κοτόπουλο και αφήνουμε στην άκρη. Χρησιμοποίησα συνολικά 3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο εδώ.
- Βάζουμε το ζωμό κοτόπουλου στο μπολ με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και χτυπάμε.
- Προσθέτουμε 1 κ.γ. λάδι και το σκόρδο στο τηγάνι και τσιγαρίζουμε για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να μυρίσει.
- Προσθέτουμε τις πολύχρωμες πιπεριές και το λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι ο όγκος να μειωθεί στο μισό, στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, αφήνουμε να πάρει μια βράση και να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 2 με 3 λεπτά, ώστε να πήξει.
- Βάλτε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι να ενωθεί με τη σάλτσα και αφήστε για 30 δευτερόλεπτα, να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε λίγο μαϊντανό και απολαμβάνουμε!
Καλή απόλαυση!!
Διατροφική αξία ανά 100γρ.
Θερμίδες | 130,6 kcal |
Πρωτεΐνες | 16 γρ |
Υδατάνθρακες | 3,7 γρ |
Λιπαρά | 5 γρ |
Φυτικές ίνες | 0,5 γρ |