Pancakes με σπανάκι

 

Χρωματιστά, υγιεινά και κυρίως γευστικά pancakes με σπανάκι που τρώγονται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Όπως και τα κανονικά pancakes είναι αφράτα, ελαφριά και η γεύση τους δεν μοιάζει με σπανάκι, υπάρχει για να προσθέσει χρώμα και θρεπτική αξία στην συνταγή ενώ παράλληλα είναι ένας έξυπνος τρόπος να προσθέσετε λαχανικά για τα παιδιά!

Το σπανάκι είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών (Α, C, Κ και φολικού οξέος) και μετάλλων όπως σίδηρο και ασβέστιο.

Υλικά:

  • 1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ αλάτι
  • 1 αυγό
  • 3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σπανάκι
  • Σιρόπι σφενδάμου για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Σε ένα μπλέντερ ρίχνουμε το γάλα, το αυγό, το βούτυρο και το σπανάκι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα του μπλέντερ στο μπολ με το αλεύρι και με ένα σύρμα ή πιρούνι ανακατεύουμε μεχρι να ενωθούν.
  4. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό ταψί ή ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε το σκεύος στους 150-180 C.
  5. Ρίχνουμε ¼ φλ. από το μείγμα για κάθε pancake. Περιμένουμε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες για να αναποδογυρίσουμε. Τα αφήνουμε ένα λεπτό μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά. Βγάζουμε από το τηγάνι ή το ταψί και σερβίρουμε με βούτυρο και σιρόπι σφενδάμου.

 

Για επικάλυψη:

Γιαούρτι, φρούτα, μέλι, σιρόπι σφενδάμου, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

 

Καλή όρεξη!!

 

Διατροφική αξία ανά 100γρ.

Θερμίδες 339,1 kcal
Πρωτεΐνες 8 γρ
Υδατάνθρακες 46,6 γρ
Λιπαρά 14,1 γρ
Φυτικές ίνες 1,8 γρ