Αλμυρές και γλυκες κρέπες
Θέλεις ενα διαφορετικό πρωινό?
θέλεις ενα γρηγορο γλυκό?
Φτιάξε γρηγορα και εύκολα κρέπες!!
Υλικά
- 1 φλ αλεύρι που φουσκώνει μονο του
- 1φλ γαλα 1,5% λιπαρά
- 1 αυγό
- 1 πρεζα κανέλλα Κεϋλάνης (ή 1 βανίλια)
- 1 πρεζα αλατι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε ολα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθουν. Βάζουμε ενα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει αλείφουμε με λιγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 1 κουτάλα απο το μείγμα και περιμένουμε να ψηθεί. Όταν ξεκολλήσουν οι άκρες, τη γυρίζουμε απο την άλλη πλευρά. Την αφήνουμε να ψηθεί για λιγο και είναι έτοιμη.
Μπορούμε να τις απολαύσουμε αλμυρές ή γλυκιές προσθέτοντας τα κατάλληλα υλικά. Για αλμυρές κρεπες μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα, τυρί, ντομάτα , κοτόπουλο, αυγό, μουστάρδα και καλαμπόκι. Για γλυκές κρέπες μπορούμε να βάλουμε μέλι ή σιπόρι σφενδαμο ή μαρμελάδα ή μυρτιλλα με ξηρούς καρπούς και τριμμένο μπισκότο.
Αποτελούν ιδανικό γεύμα για πρωινό ή βραδινο ή σνακ. Είναι κατάλληλο για να πειραματιστουν τα παιδιά στην κουζίνα μαζι με τους γονείς και να εξοικειωθούν με την μαγειρική. Επίσης, μπορεί να αποτελέσει σνακ για μετα την άσκηση εάν συνδυαστεί με ταχίνι ή φυστικοβουτυρο.
Καλή όρεξη!!