Μαγειρίτσα

 

Μετά ανάσταση, καταναλώνουμε τη παραδοσιακή μαγειρίτσα που έχει συνήθως εντόσθια. Μια μερίδα μαγειρίτσα είναι αρκετά ανεβασμένη θερμιδικά και εάν υπάρχει ψωμί και διάφορα ορεκτικά τότε το γεύμα μπορεί να ξεπεράσει τις 1000 θερμίδες!!! Ας δούμε μια vegan εκδοχή της μαγειρίτσας για όσους προσέχουν τις θερμίδες ή δεν τους αρέσει κλασική συνταγή.

 

Υλικά

  • 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια (σε κυβάκια)
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 μέτριο πράσο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 μαρούλι
  • 1 φλ. του καφέ ρύζι

Για το αυγολέμονο

  • 2 αυγά
  • 1-2 λεμόνια
  • 1 κ. σ. μπεικιν

 

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με όλα τα πράσινα εκτός από τον άνηθο.
  2. Σβήνουμε με ένα ποτηράκι άσπρο κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ , προσθέτουμε 1 ½ λίτρο περίπου ζεστό νερό , ανάλογα με το πόσο ζουμερό θέλουμε να γίνει. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι.
  3. Όταν είναι έτοιμο το ρύζι , προσθέτουμε τον άνηθο.
  4. Κλείνουμε τη φωτιά .
  5. Χτυπάμε 2 αυγά. Πρώτα τα ασπράδια και μετά τους κρόκους.
  6. Σε ένα ποτηράκι του καφέ διαλύουμε μια κουταλιά μπεικιν με λίγο λεμόνι.
  7. Μεταφέρουμε το αυγολέμονο στην καυτή κατσαρόλα και κουνάμε κυκλικά για να δέσει.

 

Διατροφική αξία στα 100γρ 

Θερμίδες 52,8 kcal
Υδατάνθρακες 9 γρ
Πρωτεΐνες 2,7 γρ
Λιπαρά 1.1 γρ

 

Tips:

Τα μανιτάρια τα κόβουμε σε κυβάκια , ώστε να μοιάζουν σαν συκωταριές. Όλα τα υπόλοιπα υλικά τα ψιλοκόβουμε.

 

Καλή όρεξη!!