Mακαρόνια με γαρίδες
Τα μακαρόνια με γαρίδες και σπαράγγια είναι ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο φτιαγμένο με φρέσκιες ντομάτες και σπαράγγια μέσα σε ελαφριά σάλτσα ντομάτας.
Υλικά
- 1 ματσάκι σπαράγγια, χωρίς το σκληρό μέρος , στα τέσσερα
- 1 κ.σ ελαιόλαδο
- 6-8 ντοματίνια σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 454γρ μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- ½ κούπα ζωμό κοτόπουλο
- 57γρ λευκό κρασί
- αλάτι και φρέσκο πιπέρι, για γεύση
- ½ κ.γ βότανα
- ½ κ.γ κόκκινο πιπερι, για γεύση
- 227γρ μακαρόνια ολικής
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, ψεκάζουμε με λάδι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
- Ψήνουμε τις γαρίδες περίπου 1 έως 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτούν σχεδόν καλά και τις αφαιρούμε από το τηγάνι. Τις αφήνουμε στην άκρη.
- Χαμηλώνουμε τη θερμότητα στο μισό, προσθέστε ελαιόλαδο και σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσουν , προσέχουμε να μην καούν, περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το ζωμό και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα σπαράγγια, το αλάτι, το πιπέρι και τα βότανα.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά (al dente) . Στραγγίζουμε όταν τελειώσουμε.
- Αφού σιγοβράσει η σάλτσα 10 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα, περίπου 1 λεπτό (Μην μαγειρέψετε περισσότερο αλλιώς οι γαρίδες θα γίνουν σκληρές).
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε σε 4 μπολ και συνοδεύουμε με τριμμένο τυρί.
Διατροφική αξία ανά 100γρ
Θερμίδες | 136,6 kcal |
Υδατάνθρακες | 10,8 γρ |
Πρωτεΐνες | 14,5 γρ |
Λιπαρά | 2,9 γρ |
Tips:
- Συνήθως χρησιμοποιούμε όποιο κρασί έχουμε π.χ. Sauvignon Blanc ή όποιο άλλο θέλετε. Μπορείτε επίσης να το παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε περισσότερο ζωμό.
- Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο κόκκινο πιπέρι για να του δώσετε λίγη πικάντικη γεύση, αλλά καλο θα ηταν να μην βαλετε εάν είναι και για τα παιδιά.
- Μπορείτε να αγοράσετε γαρίδες κατεψυγμένες και ξεπαγώστε μόνο όσες χρειάζεστε. Οι υπόλοιπες μπουν να μείνουν φρέσκες στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.
- Για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένες γαρίδες, μεταφέρετε τις γαρίδες στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ ή αφήστε τες κάτω από τρεχούμενο δροσερό νερό για να ξεπαγώσουν γρηγορότερα.
Καλή όρεξη!!