Mακαρόνια με γαρίδες

 

Τα μακαρόνια με γαρίδες και σπαράγγια είναι ένα γρήγορο και εύκολο πιάτο φτιαγμένο με φρέσκιες ντομάτες και σπαράγγια μέσα σε ελαφριά σάλτσα ντομάτας.

 

Υλικά

  • 1 ματσάκι σπαράγγια, χωρίς το σκληρό μέρος , στα τέσσερα
  • 1 κ.σ ελαιόλαδο
  • 6-8 ντοματίνια σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 454γρ μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
  • ½ κούπα ζωμό κοτόπουλο
  • 57γρ λευκό κρασί
  • αλάτι και φρέσκο πιπέρι, για γεύση
  • ½ κ.γ βότανα
  • ½ κ.γ κόκκινο πιπερι, για γεύση
  • 227γρ μακαρόνια ολικής

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  2. Όταν το τηγάνι είναι ζεστό, ψεκάζουμε με λάδι και προσθέτουμε τις γαρίδες.
  3. Ψήνουμε τις γαρίδες περίπου 1 έως 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να μαγειρευτούν σχεδόν καλά  και τις αφαιρούμε από το τηγάνι. Τις αφήνουμε στην άκρη.
  4. Χαμηλώνουμε τη θερμότητα στο μισό, προσθέστε ελαιόλαδο και σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσουν , προσέχουμε να μην καούν, περίπου 1 λεπτό.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 4 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και το ζωμό και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτουμε τα σπαράγγια, το αλάτι, το πιπέρι και τα βότανα.
  7. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά σε μέτρια χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  8. Ενώ η σάλτσα σιγοβράζει, βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά (al dente) . Στραγγίζουμε όταν τελειώσουμε.
  9. Αφού σιγοβράσει η σάλτσα 10 λεπτά, προσθέτουμε τις γαρίδες στη σάλτσα και ολοκληρώνουμε το μαγείρεμα, περίπου 1 λεπτό (Μην μαγειρέψετε περισσότερο αλλιώς οι γαρίδες θα γίνουν σκληρές).
  10. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά.
  11. Σερβίρουμε σε 4 μπολ και συνοδεύουμε με τριμμένο τυρί.

 

 

Διατροφική αξία ανά 100γρ

Θερμίδες 136,6 kcal
Υδατάνθρακες 10,8 γρ
Πρωτεΐνες 14,5 γρ
Λιπαρά 2,9 γρ

 

 

Tips:

  • Συνήθως χρησιμοποιούμε όποιο κρασί έχουμε π.χ. Sauvignon Blanc ή όποιο άλλο θέλετε. Μπορείτε επίσης να το παραλείψετε και να χρησιμοποιήσετε περισσότερο ζωμό.
  • Μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο κόκκινο πιπέρι για να του δώσετε λίγη πικάντικη γεύση, αλλά καλο θα ηταν να μην βαλετε εάν είναι και για τα παιδιά.
  • Μπορείτε να αγοράσετε γαρίδες κατεψυγμένες και ξεπαγώστε μόνο όσες χρειάζεστε. Οι υπόλοιπες μπουν να μείνουν φρέσκες στην κατάψυξη για την επόμενη φορά.
  • Για να ξεπαγώσετε κατεψυγμένες γαρίδες, μεταφέρετε τις γαρίδες στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ ή αφήστε τες κάτω από τρεχούμενο δροσερό νερό για να ξεπαγώσουν γρηγορότερα.

 

Καλή όρεξη!!