Μπριζόλα σε φριτεζα αερος (air fryer)
Φτιάξτε την τέλεια μπριζόλα. Με φριτέζα αέρος (air fryer) η μπριζόλα σας παραμένει ζουμερή εσωτερικά ότι ψήσιμο και εαν επιλέξετε. Επίσης, είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να μαγειρέψετε χωρίς να λερώσετε την κουζίνα σας.
Μπορεί να σερβιριστεί με πατάτες φούρνου, πατάτες πουρέ ή και κάποιο λαχανικό, όπως μπρόκολο, ψητά φασολάκια ή σπαράγγια.
Χρήσιμες συμβουλές για μαγείρεμα σε φριτέζα αέρος (air fryer)
Τύπος μπριζόλας: Αυτή η μέθοδος θα λειτουργήσει για οποιαδήποτε μπριζόλα σας αρέσει.
Το πάχος: Ξεκινήστε με μπριζόλες που έχουν πάχος τουλάχιστον 2,5 εκατοστα. Οι πιο λεπτές μπριζόλες μαγειρεύονται πολύ γρήγορα χωρίς να έχουν την ευκαιρία να ροδίσουν.
Θερμοκρασία δωματίου: Αφήστε τις μπριζόλες σας να φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου 30 λεπτά πριν τις μαγειρέψετε για καλύτερα αποτελέσματα.
Στεγνώστε τις μπριζόλες: Σκουπίστε πιέζοντας απαλά τις μπριζόλες με χαρτί κουζίνας για να αφαιρέσετε την υγρασία για καλύτερο χρώμα.
Καλύτερο ψήσιμο: Οι μπριζόλες, και τα λαχανικά σας θα ροδίσουν καλύτερα αν χρησιμοποιήσετε λίγο λάδι.
Ποσο χρόνο θα χρειαστούν σε φριτέζα αέρος (air fryer)
Medium: Για μπριζόλα 2,5 εκ. σε προθερμασμένο air fryer για 12 λεπτά και αναποδογυρίστε την στα έξι λεπτά.
Medium-Rare: Για μπριζόλα 2,5 εκ. σε προθερμασμένο air fryer για 10 λεπτά και αναποδογυρίστε την στα πέντε λεπτά.
Προσαρμόστε το χρόνο ανάλογα με το πάχος: Για πιο χοντρές ή πιο λεπτές μπριζόλες, προσαρμόστε ανάλογα το χρόνο μαγειρέματος.
Σε ποιά θερμοκρασία να ψήσετε την μπριζόλα
Rare: 52°C
Medium-Rare: 57°C
Medium: 63°C
Medium-Well: 66°C
Well: 71°C
Υλικά
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 4 μπριζόλες κόντρα φιλέτο, πάχους 2,5 εκ. (680 γρ. συνολικά)
- σπρέι ελαιολάδου
Εκτέλεση
- Συνδυάστε τα μπαχαρικά σε ένα μικρό μπολ.
- Ψεκάστε τη μπριζόλα με ελαιόλαδο και αλείψτε και τις δύο πλευρές με τα μπαχαρικά.
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρος ώστε να ζεσταθεί ο κάδος. Για medium rare ψήστε στον αέρα 200C 10 λεπτά γυρίζοντας μέχρι τη μέση, για medium, μαγειρέψτε 12 λεπτά, αναποδογυρίζοντας στα 6. Ο χρόνος μπορεί να διαφέρει ελαφρώς με διαφορετικά μοντέλα φριτέζας αέρος και το πάχος της μπριζόλας.
- Αφού ψηθούν, ρίξτε λίγο ακόμα αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Αφήστε τες στην άκρη, σκεπασμένες με αλουμινόχαρτο 5 λεπτά πριν τις κόψετε.
- Συνδυαστε με πατάτες φούρνου, πατάτες πουρέ ή και κάποιο λαχανικό, όπως μπρόκολο ή σπαράγγια
Καλη όρεξη!!
Διατροφική αξία ανά 100γρ.
Θερμίδες | 220,2 kcal |
Πρωτεΐνες | 27,7 γρ |
Υδατάνθρακες | 0,6 γρ |
Λιπαρά | 11,7 γρ |
Φυτικές ίνες | 0,2 γρ |