Soft Cookies

 

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • 650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 180 γρ σπορέλαιο
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 βανίλιες
  • 20 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκου μαγειρική σόδα
  • 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας

 

Εκτέλεση

 

  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι , το σπορέλαιο , την ζάχαρη άχνη , τις βανιλίνες , το μπέικιν , την μαγειρική σόδα ,το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γ.ο.χ μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. (μπορεί να μας πάρει λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ανάλογα το αλεύρι που χρησιμοποιούμε).
  • Ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις ανακατεύουμε καλά μέσα στην ζύμη.
  • Μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 40 γρ. και το πατάμε με τις παλάμες μας για να ειναι ελαφρώς επίπεδο.
  • Τα στρώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 11-12 λεπτά στους 170 c.

Διατροφική αξία ανά 100γρ

Θερμίδες 388,9 kcal
Υδατάνθρακες 57,2 γρ
Λιπαρά 15,8 γρ
Πρωτεΐνες 5,3 γρ

 

 

Καλή όρεξη!!