Soft Cookies
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :
- 650 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ χυμό πορτοκάλι
- 180 γρ σπορέλαιο
- 200 γρ ζάχαρη άχνη
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 2 βανίλιες
- 20 γρ μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκου μαγειρική σόδα
- 100 γρ σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι , το σπορέλαιο , την ζάχαρη άχνη , τις βανιλίνες , το μπέικιν , την μαγειρική σόδα ,το ξύσμα από 1 πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι γ.ο.χ μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. (μπορεί να μας πάρει λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ανάλογα το αλεύρι που χρησιμοποιούμε).
- Ρίχνουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και τις ανακατεύουμε καλά μέσα στην ζύμη.
- Μετράμε το κάθε κομμάτι να ναι 40 γρ. και το πατάμε με τις παλάμες μας για να ειναι ελαφρώς επίπεδο.
- Τα στρώνουμε σε μια λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 11-12 λεπτά στους 170 c.
Διατροφική αξία ανά 100γρ
Θερμίδες | 388,9 kcal |
Υδατάνθρακες | 57,2 γρ |
Λιπαρά | 15,8 γρ |
Πρωτεΐνες | 5,3 γρ |
Καλή όρεξη!!