Ομελετα με cottage cheese

 

Θέλετε να πέρνετε περισσότερη πρωτεΐνη με το πρωινό σας χωρίς μπάρες ή σεικερ; Δοκιμάστε αυτή την ομελέτα προσθέτωντας τυρί κότατζ για ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.

 

Το τυρί cottage είναι μια πολύ εύκολη πηγή πρωτεΐνης και αυτή είναι μια εξαιρετική συνταγή για άτομα που δεν τους αρέσει η γεύση αυτού του τυριού, αλλά θέλουν να το ενσωματώσουν στα γεύματά τους προς ωφελος τους.

 

Συμβουλές για τέλεια ομελέτα 

Χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψεκασμένο με λάδι για να βεβαιωθείτε ότι τα αυγά δεν θα κολλήσουν.

Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) για να διπλώνετε απαλά τα αυγά για περίπου ενάμισι έως δύο λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν.

 

 

Πως να σερβιρετε

  • Σερβίρετε τα αυγά με ψωμί ολικής αλέσεως και φρέσκα μούρα.
  • Τυλίξτε τα σε μια τορτίγια για να φτιάξετε τάκος ή μπουρίτο.
  • Φτιάξτε τα ώς πρωινό βάζοντας τα αυγά σε μικρά ψωμάκια πατάτας. Προσθέστε λουκάνικο ή μπέικον για επιπλέον πρωτεΐνη.
  • Ολοκληρώστε τα αυγά σας με τις αγαπημένες σας επικαλύψεις.

 

Συμβουλες για καλυτερο αποτελεσμα

Χρησιμοποιήστε διάφορα μπαχαρικά για να αλλάξετε τη γεύση. Για παράδειγμα, πασπαλίστε με σκόνη σκόρδου, κρεμμυδιού, αποξηραμένο βασιλικό και ρίγανη ή σκόνη τσίλι και κύμινο.

Προσθέστε διαφοραλαχανικα οπως σπανάκι, μανιτάρια, σπαράγγια ή πιπεριές.

Διπλασιάστε τη συνταγή εάν σερβίρετε περισσότερα άτομα ή μειώστε τη στο μισό εάν χρειάζεστε μόνο μία μερίδα.

 

Συστατικα 

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί κότατζ 2%
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • σπρέι ελαιόλαδου

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Σε ένα μεσαίο μπώλ, χτυπήστε ελαφρά τα αυγά, το τυρί cottage, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι με ένα πιρούνι.

2. Ζεσταίνουμε ένα μεσαίου μεγέθους αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ψεκάζουμε με λάδι. Όταν ζεσταθεί, ρίξτε μέσα τα αυγά.

3. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης, ξύστε αργά τμήματα των αυγών στο κέντρο του τηγανιού καθώς ο πάτος αρχίζει να πήζει, δημιουργώντας απαλές πτυχές για περίπου 1 1/2 έως 2 λεπτά συνολικά μέχρι να σταθεροποιηθεί.

4.Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.

 

 

Διατροφική αξία ανά 100γρ.

Θερμίδες 118,5 kcal
Πρωτεΐνες 11,8 γρ
Υδατάνθρακες 2,6 γρ
Λιπαρά 6,8 γρ
Φυτικές ίνες 0,5 γρ