Raspberry Coconut Cake

Υλικά

  • 150 γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ γιαούρτι καρύδας
  • 150 ml πλήρες γάλα
  • 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ αποξηραμένη καρύδα
  • Βουτυρόκρεμα
  • 300 γρ ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

 

Για διακόσμηση

  • Μαρμελάδα βατόμουρο
  • 150 γραμμάρια φρυγανισμένα τσιπς καρύδας
  • Φρέσκα μούρα

 

Εκτέλεση

Λιώνουμε μαζί το βούτυρο, τη σοκολάτα και το χρυσαφένιο σιρόπι σε μια κατσαρόλα ή σε μπεν μαρί, μέχρι να γίνουν λεία και γυαλιστερά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Προσθέτουμε τα μπισκότα και τα σμέουρα με το μείγμα σοκολάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε να ενωθούν και μετά αδειάζουμε σε στρωμένη φόρμα για κέικ. Πιέζουμε το μείγμα απαλά στο ταψί και μετά το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Για να φτιάξουμε την επικάλυψη σοκολάτας, λιώνουμε τη μαύρη σοκολάτα και το ανάλατο βούτυρο μαζί  για  20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων, μέχρι να ενωθούν και να γυαλίσουν. Περιχύνουμε τη βάση και μετά βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει η σοκολάτα.

Σερβίρουμε με επιπλέον βατόμουρα. Διατηρείται στο ψυγείο

 

Διατροφική αξία ανα 100γρ

Ενέργεια 363,1 kcal
Υδατάνθρακες 56,2 γρ.
Λιπαρά 16,3 γρ.
Πρωτεΐνες 2,7 γρ.

 

Καλή ορεξη!!