Ριζότο με παντζάρι

Υλικά

  • 2 μεγάλους βολβούς από παντζάρι
  • 200γρ ρύζι για ριζότο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
  • 1 κουταλιά της σούπας μηλοξυδο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 100ml γάλα αμυγδάλου

 

 

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 στον αέρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κύβους τους βολβούς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε τους βολβούς με ελαιόλαδο και αλάτι και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκορδο και αλατι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά.Όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια και το σκόρδο, προσθέτουμε το ρυζι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών και 600ml νερό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε νερό εάν χρειαστεί και μαγειρεύουμε για περίπου 40-45 λεπτά.
  • Όταν μαλακώσουν οι βολβοί του παντζαριού, τους βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το μηλοξυδο, το ταχίνι και το γάλα αμυγδάλου. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  • Όταν το ρύζι απορροφήσει ολο το νερο, τοτε προσθέτουμε το μίγμα με τους βολβούς και το αφήνουμε για 10 λεπτά στη φωτιά.
  • Τέλος, προσθέτουμε λίγο γάλα αμυγδάλου μεχρι να εχει την σύσταση που μας αρέσει. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό!!