Σολομός με λαχανικά και γλυκοπατάτες
Υλικά
🔺2 βολβούς μάραθο
🔺500γρ γλυκοπατάτες
🔺1κς μουστάρδα
🔺χυμό από 1 λεμόνι
🔺5κς ελαιόλαδο
🔺180γρ σολομό
🔺2κς κάππαρη
🔺λίγο άνηθο
🔺100γρ γιαούρτι 2% στραγγισμένο
🔺αλάτι
🔺πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C. Κόψτε κατά μήκος τον βοβλό μάραθο και μετά σε χοντρές φέτες. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και απλώστε το κομμένο μάραθο. Ραντίστε με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα ξανθό. Σε ένα μπολ ρίξτε τος γλυκοπατάτες αφού της έχετε βράση, στραγγίσει και όπως είναι ζεστές προσθέστε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε 2 πιατέλες. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες , την κάπαρη, το άνηθο . Προσθέτουμε τις φέτες μάραθο, στη συνέχεια, ελέγχουμε αν χρειάζεται περισσότερο χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο. Σερβίρουμε με ένα κουταλάκι της σούπας γιαούρτι στην κάθε πιατέλα.
Ένα γεύμα πλούσιο σε ω-3 λιπαρά, φυτικες ινες, βιταμίνη Α, C και B6 .
Ειναι πλούσιο σε μαγνήσιο που βοηθάει στη χαλάρωση των μυών, στην καλή διάθεση και την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης.
Καλή όρεξη!!