Σπιτική Granola

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι φυστίκια pecan
  • 1/2  φλιτζάνι αμύγδαλα (100 γραμ.)
  • 2  φλιτζάνια βρώμη (240 γραμ.)
  • 1 φλιτζάνι κολοκυθόσπορους (175 γραμ.)
  • 1 φλιτζάνι ηλιόσπορους 
  • 1φλ σπόρους chia
  • 1 φλιτζάνι ήλιοσπορος (175 γραμ.)
  • 3 κουταλάκια του γλυκού λάδι Καρύδας 
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μέλι 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα Κεϋλάνης 
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες 
  • 1 φλιτζάνι goji berries (Γκότζι Μπέρι)

 

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε τα αμύγδαλα και τα φυστίκια pecan  στο Μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν. Σε ένα Μπολ βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες και την κανέλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια λιώνουμε το λάδι Καρύδας και το μέλι και την κανέλα στο Γουδί. Όταν γίνει υγρό το μείγμα το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 30 έως 40 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό. Ανακατεύουμε ενδιάμεσα για να ψηθεί ομοιόμορφα. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τις σταφίδες και τα goji berries. Αποθηκεύουμε σε αεροστεγές δοχείο.

 

Διατροφική αξία

Ανά 60γρ 

Ενέργεια  77,1 kcal 

 

Tips:

Μπορούμε να βάλουμε όποιο ξηρό καρπό θέλουμε αντι για αμύγδαλα. Ακόμα, μπορούμε να βάλουμε ιπποφαες  αντι για goji berries (Γκότζι Μπέρι)

 

Καλή όρεξη!!