Τονοσαλατα

 

 

Φτιάχνουμε τον τόνο, αλλά τον σερβίρουμε πάνω σε χoρταρικά με αβοκάντο, αγγούρι, κρεμμύδι,furikake και προσθέτουμε edamame για περισσότερη πρωτεΐνη. Το Wasabi-Soy Vinaigrette είναι το τέλειο dressing για αυτή τη σαλάτα.

 

Ιδέες για γαρνίρισμα:
Υπάρχουν τόσα διαφορετικά υλικά που μπορείτε να βάλετε στην τονοσαλάτα σας. Μη διστάσετε να γίνετε δημιουργικοί.

 

Εδώ υπάρχουν μερικές ιδέες:

Λαχανικά: Baby αγγούρια, φύτρα φασολιού, αβοκάντο, ραπανάκι, καρπούζι, κρεμμύδι, λάχανο σε φέτες, καρότα ψιλοκομμένα
Πικάντικο: πιπεριές , πικάντικη μαγιονέζα, wasabi
Καρυκεύματα & βότανα:  σουσάμι, κόλιαντρο, μέντα
Φύκια: σαλάτα με φύκια (Βρίσκεται στο τμήμα σούσι των σούπερ μάρκετ)
Φρούτα: Μάνγκο, ανανάς

 

ΒΙΝΕΓΚΡΕΤ WASABI-ΣΟΓΙΑΣ

Για να φτιάξετε το dressing για αυτή τη σαλάτα, χτυπήστε τα τέσσερα αυτά υλικά σε ένα μικρό μπολ:

Σάλτσα σόγιας ή tamari με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
Wasabi
Ξίδι από κρασί ρυζιού
σησαμέλαιο

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Η τονοσαλάτα είναι προτιμότερο να τρώγεται την ίδια μέρα που την φτιάχνετε, αλλά αν θέλετε να την φτιάξετε για την επόμενη, καλύψτε το καθαρισμένο αβοκάντο σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και κόψτε το λίγο πριν το φάτε.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ:
• Αν δεν σας αρέσει ο ωμός τόνος, φτιάξτε αυτή τη σαλάτα με ψητό φιλέτο τόνου κομμένο σε κύβους.
• Χρησιμοποιήστε σολομό στη θέση του τόνου.
• Αν θέλετε μπορείτε να σερβίρετε τα πάντα πάνω από καστανό ρύζι αντί για σαλάτα

 

 

 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τον τόνο
1/2 κιλό σούσι τόνου, κομμένο σε κύβους 1,5 εκατοστών
1/4 φλιτζάνι κρεμμύδι σε φέτες, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο ή tamari χωρίς γλουτένη
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1/2 κουταλάκι του γλυκού sriracha

 

Για τη βινεγκρέτ Soy-Wasabi:
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο ή tamari
1 κουταλάκι του γλυκού wasabi
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί ρυζιού
1/2 κ.σ σησαμέλαιο

 

Για τη σαλάτα
3 φλιτζάνια baby greens, ρόκα ή το αγαπημένο σας μαρούλι
1 φλιτζάνι αγγούρια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε κύβους 1,5 εκατοστών
1 μικρό αβοκάντο (113g) σε φέτες
1/2 φλιτζάνι edamame χωρίς κέλυφος

 

 

 

 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύουμε τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μικρό μπολ και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Σε ένα μεσαίο μπολ, βάζουμε τον τόνο με το κρεμμύδι, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο και τη sriracha. Ανακατέψτε απαλά και αφήστε το στην άκρη όσο ετοιμάζετε τη σαλάτα.
3. Σε 2 μπολ, στρώστε τα χόρτα της σαλάτας, το 1/2 του τόνου, το edamame, το αβοκάντο, το αγγούρι και περιχύστε με βινεγκρέτ Soy-Wasabi.
4. Περιχύνουμε με κρεμμύδι, για γαρνίρισμα.

 

Διατροφική αξία ανά 100γρ.

Θερμίδες 89 kcal
Υδατάνθρακες 5,9 γρ
Πρωτεΐνες 7,6 γρ
Λιπαρά 4,4 γρ
Φυτικές ίνες 2 γρ

 

 

Περιμένουμε τις εντυπώσεις σας

 

Καλή ορεξη!!