Τραγανά ρεβίθια

Γιατί μου αρέσει να φτιάχνω τραγανά ρεβίθια σε φριτέζα αέρος?

Διατροφική αξία: είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης, οπότε μας κρατάνε χορτάτους για περισσότερη ώρα. Επίσης έχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα όπως, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ.

Χορτοφάγοι: Τις μέρες που θέλω να μην φάω κρέας, τα ρεβίθια είναι μία από τις αγαπημένες μου πηγές φυτικής πρωτεΐνης.

Κόστος : Ένα κουτί ρεβίθια είναι πολύ οικονομικό, καθιστώντας τα ένα πολύ φιλικό προς τον προϋπολογισμό σνακ. Μπορείτε να αγοράσετε συσκευασμένα τραγανά ρεβίθια, αλλά είναι πολύ πιο ακριβά από το να τα κάνετε στο σπίτι.

 

Τα ρεβίθια στην φριτέζα αέρος είναι ένα υγιεινό σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες. Σερβίρονται και μέσα σε σαλάτα! Γίνονται πολύ γρήγορα και εύκολα στη φριτέζα αέρος.

 

Υλικά

  • 425 γρ ρεβίθια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
  • Ελαιόλαδο σπρέι
  • 1 κ. γ. αποξηραμένα μπαχαρικά της επιλογής σας

 

Εκτέλεση

  1. Στραγγίστε τα ρεβίθια σε ένα σουρωτήρι και μεταφέρετε σε ένα πιάτο στο οποίο θα έχτε βάλει μια χαρτοπετσέτα.
  2. Αφήστε τα να στραγγίσουν καλά.
  3. Μεταφέρετε τα ρεβίθια στη φριτέζα σε μία στρώση και ψήστε με αέρα 190℃ περίπου 12 με 15 λεπτά, γυρίζοντας  το καλάθι κάθε 5 λεπτά μέχρι να τραγανίσουν εσωτερικά. Δεν πρέπει να είναι υγρά και χρυσαφί στο εξωτερικό.

 

Διατροφική αξία ανά 100γρ

Θερμίδες 164 kcal
Υδατάνθρακες 27,5 γρ
Πρωτεΐνες 8,9 γρ
Λιπαρά 2,5 γρ

 

 

Tips:

Για τραγανά ρεβίθια είναι σημαντικό να τα έχετε στραγγίσει από πριν πολύ καλά. Εάν  παραλείψετε να το κάνετε δε θα βγουν τραγανά. Ακόμα και αν γίνουν τραγανά δε θα μείνουν για πολλή ώρα έτσι. Αφήστε τα να στραγγίσουν καλά στη χαρτοπετσέτα και αν ο χρόνος σας το επιτρέπει αφήστε 1-2 ώρες προτού τα μαγειρέψετε.

 

Αποθήκευση: αποθηκεύστε τα ρεβίθια σε ένα κλειστό βάζο σε θερμοκρασία δωματίου για μια εβδομάδα. Σε περίπτωση μου μαλακώσουν , βάλτε τα πάλι στη φριτέζα για 2-3 λεπτά.

 

Ιδέες για καρυκεύματα:

  • Καρύκευμα Cajun
  • Αλάτι σκόρδου
  • Blackened seasoning
  • Καρύκευμά μπριζόλας montreal
  • Za’atar
  • Tajin
  • κάρυ
  • Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • Μείγμα καρυκευμάτων (σκόρδο και κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι, πιπέρι και αποξηραμένος μαϊντανός και άνηθος)

 

Καλή όρεξη!!!