Winter Buddha Bowl – Χειμωνιάτικο μπωλ του Βούδα
Υλικά
- 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, ψιλοκομμένες σε κύβους
- 1 μπρόκολο, ψιλοκομμένο σε κομμάτια
- 1 φλ ρεβίθια βρασμένα
- 1 κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα
- 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φλ φακές βρασμένες
- Σαλάτα επιλογής (λάχανο, σπανάκι , ντοματίνια)
Για τη σως ταχινού
- 4 κουταλιές της σούπας ταχίνι
- Χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °
Τοποθετούμε την ψιλοκομμένη γλυκοπατάτα σε ένα ταψί, μαζι με 1κουτ. σούπας ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Στη συνέχεια, ψήνουμε στο φούρνο για 45-55 λεπτά.
Παράλληλα, βάζουμε το μπρόκολο σε ένα άλλο ταψί, ψεκάζουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια με την καπνιστή πάπρικα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το μίγμα του μπολ στον ταψί με το μπρόκολο και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο μαζί με τη γλυκοπατάτα για 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά.
Μπορούμε να φτιάξουμε την σως ταχινιού μεχρι να ψηθούν τα λαχανικά. Χτυπάμε μαζί το ταχίνι και το χυμό λεμονιού με μια πρέζα αλάτι και 4 κουταλιές της σούπας νερό σε ενα μπολάκι.
Σερβίρουμε την ψητή γλυκοπατάτα, το μπρόκολο και τα ρεβίθια σε ένα μπολ μαζί με τις φακές, το λάχανο, σπανάκι και ντοματίνια.
Περιχύνουμε με τη σως ταχινού και σερβίρουμε.
Διατροφική αξία ανα 100γρ
Ενέργεια | 18 kcal |
Υδατάνθρακες | 2.11gr |
Λίπος | 0,76gr |
Πρωτεΐνη | 0,66gr |
Tips:
Μπορούμε να αλλάξουμε τα λαχανικά με αυτά τις αρεσκείας μας. Ακόμα, μπορούμε να αλλάξουμε τα ρεβίθια και τις φακές με όποιο όσπριο μας αρέσει (π.χ. μαυρομάτικα, γίγαντες).